Mogen wij uw schip verkopen?

Workumer Jachtbemiddeling

Workumer Jachtcentrum werkwijze

Wie ben ik?

Ik ben Mark Offringa, gepassioneerd watersporter en eigenaar van Workumer Jachtcentrum en de Workumer Jachthaven. Door mijn jarenlange ervaring als jachtmakelaar, booteigenaar én watersporter kan ik voor u het verschil maken bij de verkoop of koop van uw schip. Ik hou van korte lijnen, persoonlijke aandacht en begeleiding en duidelijke communicatie. Een dynamische en actieve houding is waar ik voor sta.

Belangrijk is dat we een persoonlijke klik hebben als we met elkaar in zee gaan en dat u mij de verkoop van uw schip toevertrouwd. Om dit te bereiken nodig ik u van harte uit voor een persoonlijke kennismaking op ons verkoopkantoor in de Workumer Jachthaven.

Onze werkwijze in een plan van aanpak:

  • In een vrijblijvend gesprek maken we kennis met elkaar. U kunt uw wensen kenbaar maken en wij vertellen onze mogelijkheden.
  • Bij voorkeur beoordelen we samen met u het schip om zo alle kenmerken en eigenschappen goed in beeld te brengen. Op basis van deze beoordeling kunnen wij u adviseren over de verkoopprijs.
  • Als er een klik is sluiten we een bemiddelingsovereenkomst met elkaar. Deze is voor de duur van minimaal 9 maanden, met een opzegtermijn van 3 maanden. Na verkoop betaalt u ons de courtage. Als uw schip onverhoopt niet wordt verkocht, bent u ons geen courtage verschuldigd. No cure, no pay.
  • Voor bemiddeling en verkoop werken wij volgens HISWA condities en maken gebruik van de professionele HISWA contracten en overeenkomsten.
  • Graag presenteren wij uw schip in onze verkoophaven of in een schiphuis. Verkoop op locatie is ook mogelijk. De keus is aan u.
  • Wij maken een fotoreportage van uw schip en stellen gezamenlijk de verkoopspecificaties vast, zodat uw schip professioneel gepresenteerd wordt. Deze presentatie gebruiken we op onze eigen website, maar ook op diverse binnen- en buitenlandse websites, voor magazines, beurzen en social media.
  • Potentiële kopers worden warm onthaald in ons verkoopkantoor. De bezichtiging wordt altijd persoonlijk begeleid (tenzij anders met u afgesproken). U hoeft hiervoor geen tijd vrij te maken, wij verzorgen alles voor u; van bezichtiging, onderhandelingen, opmaak contracten tot registraties bij kadaster en notaris.
  • Als verkoop een feit is, de eindbetaling en documenten allemaal in orde zijn, wordt het schip opgeleverd aan de nieuwe eigenaar.